Product was successfully added to your shopping cart.
0izdelkov

Vaša košarica je prazna

TIG varilni aparati

TIG varilni aparati

Namenjeni so natančnemu delu tako pri manjših močeh kot tudi z velikim tokom. V naši ponudbi Iskra Verjenje najdete tehnično dovršene, prenosne naprave, manjših moči in industrijski tig varilni aparati z vodnim hlajenjem in avtomatskim dodajanjem žice.

TIG varilni aparat Iskravar za izkušene strokovnjake

Varjenje po TIG postopku je zelo natančno, ker v električni oblok, ki gori med elektrodo iz volframa in obdelovancem material dodajamo le po potrebi, sam oblok pa naprava zelo dobro nadzoruje. Dodatno lahko Iskravar TIG varilni aparati narekujejo varilni tok v impulzih – funkcija pulziranja – tako v enosmernem DC načinu, kot tudi v izmeničnem AC: Za posebej natančen nadzor obloka lahko določeni modeli nadzorujejo tudi obliko izmeničnega toka.

Za varjenje skoraj vseh kovin se uporablja enosmerni tok, torej aparati TIG DC. Za varjenje aluminija, magnezija in njunih zlitin je nujen oblok z izmeničnim tokom, ki ga ustvarijo aparati TIG AC/DC.
Tudi najbolj enostaven Iskravar TIG aparat že omogoča funkcijo pulziranja, obenem pa je še vedno enostaven za uporabo z enostavno regulacijo z gumbi.
Naprednejši modeli za zahtevne uporabnike so digitalni in poleg daljinskega nadzora varilnega toka nudijo izredno stabilen oblok ter enostavno rokovanje z velikim, preglednim, komandnim panelom.

Prenosni, enofazni TIG varilni aparati tako v delavnicah, kot tudi na terenu nudijo vrhunsko varjenje in enostavno posluževanje. Primerni so za varjenje materialov debeline do okvirno 6 mm. Za delo potrebujejo le električni priključek in čist zaščitni plin argon. Gorilnik in univerzalno uporabna elektroda sta priložena napravi.

Vsak varilec bo ustrezen tip elektrode izbral glede na material in tokove, ki jih najpogosteje uporablja. Izbor volframovih elektrod in opis glavnih karakteristik najdete na povezavi.

Poleg kompaktnih, prenosnih TIG varilnih aparatov bo za večja varilna dela potrebna tudi primerna naprava. Za industrijsko TIG varjenje priporočamo naše Iskravar industrijske TIG varilne aparate. Poleg vzdržljivosti in velike moči mora imeti tovrstni aparat komponente in zasnovo bolj odporno na prah in druge nečistoče. Modularna zasnova izvora in hladilnega sistema omogoča, da kadar koli dodate napravi vodno hlajenje nujno za gorilnike večjih moči. Zlasti varjenje z izmeničnim tokom bolj obremenjuje gorilnik, zato so industrijski AC/DC TIG aparati praviloma vodno hlajenji.

Set Descending Direction

   

Izdelkov 4

Set Descending Direction

   

Izdelkov 4